ADAS-kalibrointi

ADAS-kalibrointi Kolarikorjaus Sailokoskella Ylivieskassa

Kuljettajan tukijärjestelmän kalibrointi 

Nykyaikaisissa autoissa kuljettajan tukijärjestelmät eli ADAS-järjestelmät ovat vastuussa paljolti ajomukavuudesta. Näitä ADAS -ominaisuuksia ovat esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäätö, kaista-avustin, autonominen hätäjarrutus ja kuolleen kulman avustin.  

Milloin kuljettajan tukijärjestelmä on kalibroitava? 

Nämä järjestelmät toimivat eri puolille autoa sijoitettujen kameroiden, tutkien ja ultraäänitunnistimien avulla. Kun autoon on tehty huoltotoimenpiteitä esimerkiksi nelipyöräsuuntaus tai tuulilasin vaihto, on nämä järjestelmät kalibroitava uudelleen.  

Auton ajovalojen säätö 

Liian alas suunnatut ajovalot huonontavat kuljettajan näkyvyyttä ja liian ylös suunnatut valot häikäisevät muita tienkäyttäjiä. Siksi on tärkeää, että ajovalot on suunnattu oikein. 

Nykyaikaisissa autoissa täytyy tehdä ajovalojen suuntaukset kaikkien korjauksien yhteydessä. Me Sailokoskella teemme suuntauksia kaiken tyyppisiin ajovaloihin.  

Missä uudelleen kalibroinnin voi tehdä? 

Meiltä Sailokoskelta löytyvät tarvittavat välineet kuljettajan tukijärjestelmän uudelleen kalibroimiseen ja teemme nämä toimenpiteet myös aina korjauksien yhteydessä.  

Kuljettajan tukijärjestelmän kalibrointi eli ADAS-kalibrointi Sailokoskella Ylivieskassa

Tarvitseeko autosi ADAS-kalibrontia?